Sjukgymnastik = Fysioterapi

Bästa möjliga vård
Behöver du hjälp med din rehabilitering? Du vet väl att du inte behöver remiss för att söka hjälp hos en sjukgymnast/fysioterepeut? Vi är en nyöppnad fysioterapiklinik på Heimdallgatan 33 med ett stort fokus på en aktiv rehabilitering med patienten i fokus. Vi har möjlighet att med väldigt kort varsel ta emot dig som patient så låt oss hjälpa till.

Vi har ett fullt utrustat gym med möjligheter till rehabilitering från början till slut oavsett målsättning och nivå. Vi har för närvarande två fysioterapeuter (sjukgymnaster) med mångårig erfarenhet av behandling av besvär från rörelseapparaten, allt från fotledstukningar och korsband till axlar och ryggar och har erfarenhet av avancerad rehabilitering av både elitidrottare och människor som vill komma tillbaka efter en operation eller olycka. Oavsett ålder eller inriktning på din skada tar vi hand om dig. Vi arbetar med evidensbaserad rehabilitering utifrån rehabprotokoll. Testa oss så får du se. Metoder vi använder oss av som komplement till rehabträningen är:

  • Stötvåg
  • NMES (Neuromuskulär stimulering)
  • Akupunktur
  • Tejpning
  • Manuell behandling (bl.a. enligt OMI)

Vi är även en av få kliniker i Skåne som har möjlighet att mäta muskelstyrka med hjälp av en handhållen dynamometer, vilket är av största vikt för att kunna utvärdera på ett adekvat sätt vid rehabilitering.

Om du vill komma på ett besök innan du väljer att boka tid så är du välkommen upp till oss. Ta en kopp kaffe, få en visning av lokalerna och ställ dina frågor till oss. Träna, fika, sätt dig en stund i bastun och låt din kropp återhämta sig på bästa sätt.

Välkommen till Ryggakademin, vi rehabiliterar hela dig!